Mezolift

Mezoterapija lica

Mezolift je jedinstvena metoda pomoću koje koža u jednom tretmanu dobije sve što joj je u tom trenutku potrebno. Znanje kozmetičara kod ovog tretmana dolazi do punog izražaja, jer od njega ovisi kakav će mezoterapijski koktel biti primjenjen i u kojoj mjeri će se vaša koža revitalizirati.

Način izvođenja

Kozmetičar posebnom tehnikom uz pomoć najfinijih iglica aplicira mezoterapijski koktel u središnji sloj kože – derm, u koji ni na koji drugi način ne mogu doprijeti suspstance neophodne za održavanje vitalnosti kože.

Što sadrži mezoterapijski koktel?

Mezoterapijski koktel sadrži vitamine, minerale, amino-kiseline, hijaluron. Koje će aktivne supstance i u kojoj mjeri biti zastupljene u određenom mezo koktelu, ovisi od stanja kože i efekta koji želimo da postignemo. Najbolji antioksidansi su vitamin C, vitamin E i selen. Oni su prva linija obrane u procesu starenja, zaduženi su za sjaj i blistavost kože i daju se preventivno od 25. godine života kako bi se koža zaštitila od prijevremenog starenja.

Oligoelementi dubinski hrane kožu, hijaluronska kiselina je hidratizira, vraća joj živost i uklanja sitne bore. Kokteli namjenjeni za mlađu kožu sadrže značajno manju količinu hijalurona u odnosu na koktele za kožu osoba starijih od 45 godina. Osim starosne dobi i kvalitete kože, i određene životne navike, kao što su pušenje i izlaganje suncu, određuju sastav mezoterapijskog koktela.

Da li je potrebno napraviti kemijski piling prije mezolift terapije?

Efekat mezoterapije je višestruko bolji kada se prethodno radi blagi kemijski piling, odnosno mezopeel.
Uloga kemijskog pilinga je da se uklone mrtve ćelije površinskog sloja kože, kako bi prodor aktivnih supstanci iz mezo koktela bio što dublji.

Koje se regije tretiraju mezoliftom?

Osim lica, mezolift daje odlične rezultate za revitalizaciju kože vrata, dekoltea, kao i za pomlađivanje šaka.

Kome je tretman namjenjen?

Preporučuje se kao preventivni tretman za odgađanje starenja kože od 25. godine života, a gornja starosna granica ne postoji jer poboljšava tonus i elastičnost kože.

Kada se vidi efekat tretmana?

Efekat je momentalno vidljiv. Ovaj tretman se preporučuje i neposredno pred važne događaje – vjenčanje, godišnjice mature i slično. Nakon tretmana nema nikakvih znakova iritacije kože, čak ni crvenila. Koža postaje zategnuta, baršunasta, boljeg tonusa, bore su manje primjetne, podočnjaci su blijeđi i ten je svjetliji.

Koliko je tretmana potrebno?

Broj i učestalost ponavljanja tretmana su individualni, ovise od stanja kože i od toga da li se tretmani izvode samostalno ili u kombinaciji sa još nekim drugim anti-age tretmanima. Za intenzivan i maksimalan efekat vrši se 3 do 4 tretmana jednom ili dva puta tjedno.