Profesionalno čišćenje lica

Tretman čišćenja lica jedan je od najstarijih tretamana njege kože koji se do danas nije značajno mijenjao. I uistinu ga ništa ne može zamjeniti jer je lučenje sebuma ili loja prirodan proces u našoj koži, a jednom kada se pore napune moramo ih počistiti želimo li da nam koža bude zdrava i da kreme koje nanosimo koža kvalitetno upije. Osim procesa lučenja sebuma, pojačano lučenje istog uzrokuju razni čimbenici, poput znojenja, nezdravih navika i netemeljitog čišćenja kože od make upa.

Kada bismo neutralizirali ove negativne faktore mehaničko čišćenje lica svakako mora biti dio naše beauty rutine. Unatoč tome što se pore na nekim tipovima kože poput masne relativno brzo napune, prečesto mehaničko čišćenje kože radi više štete nego koristi našem licu. Iako se čišćenje lica preporučuje gotovo svim kožama i sam proces tretmana nije se mijenjao tijekom godina, evolucija kozmetike i nova saznanja o metaboličkim procesima i njezi kože, obogatila je kozmetičku struku raznim tretmanima koji kožu održavaju čistom znatno duže nego nekada, pa se danas sugerira za većinu koža mehaničko čišćenje jednom u 3 ili 6 mjeseci dok se nekad ovaj tretman radio čak jednom mjesečno, a sada preporučujemo kao alternativu ultrazvučno čišćenje lica (manje agresivno).

Čišćenje lica se preporučuje svim tipovima kože, a sam proces tretmana dijeli se na 3 ili 4 segmenta, ovsino o tipu i stanju kože. Prvi segment je uklanjanje mrtvih stanica kože pilingom i otvaranje pora pomoću vodene pare i ozona koji će nam omogućiti lakšu ekstrakciju mitesera ili milijuma. Slijedi mehaničko čišćenje ili ekstrakcija koju je po mom dugogodišnjem iskustvu bitno raditi najviše 30 minuta kako bi se izbjeglo naslino čišćenje pora. Nakon ekstrakcije slijedi tonificiranje i dezinfekcija pora, a treći segment je smirivanje i hranjenje kože maskom za lice koji opet ovisi o stanju i tipu kože. Masažu nećemo raditi na koži zahvaćenu aknama kao i kod izuzetno osjetljivih koža. Neposredno nakon tretmana valja izbjegavati nanošenje make upa (barem 2 sata).