Microneedling tretman mikroiglicama vrlo je efikasna nekirurška metoda za uklanjanje bora i ožiljaka, potpuno bez kontraindikacija i bilo kakvih komplikacija.

Radi se o proizvodu osmišljenom za pomlađivanje lica prirodnim putem tako da potiče kožu na obnavljanje i pritom ublažava bore, strije i ožiljke te postiže zatezanje i pomlađivanje kože.

Dermapen sadrži 12 mikroiglica za jednokratnu upotrebu s jedinstvenom oprugom koja automatiziranim pokretima vibrira te tako ostvaruje kontroliraniji rezultat.

Za razliku od drugih proizvoda s mikroiglicama, Dermapen ima poseban vertikalni kut uboda koji pospješuje efekt i pruža ravnomjerniju i sigurniju metodu te time smanjuje mogućnost oštećenja kože.

Mikroiglice, čija se dužina može podesiti, izazivaju vertikalne ubode na koži pod 90 stupnjeva te površinsko oštećenje kože koje potiče njenu obnovu.

Za što preporučujemo

Preporučujemo za ublažavanje i smanjenje bora, ublažavanje raznih ožiljaka (akne, operacija, opekotine…), pomlađivanje lica, zatezanje kože, apsorpciju vitamina, lijekova i ostalih aktivnih nutrijenata i ublažavanje strija

Priprema za tretman

Preporučuje se 3 – 5 dana prije tretmana prestati koristiti proizvode koji sadrže Retin A, Retinole i Vitamin A te svakodnevno nanositi kremu s visokim zaštitnim faktorom.

Prije samoga tretmana potrebno je ukloniti šminku i jake kreme za lice te očistiti lice.

Procedura zahvata

Tretman započinjemo osnovom lijepog tena koju čini temeljito čišćenje kože s odgovarajućim proizvodom prilagođenim tipu kože koja se tretira. Zatim slijedi enzimatski piling koji skida rožnati sloj, čime se omogućuje preparatima brže i efikasnije prodiranje u potkožje.
Horizontalnim pokretima mikroiglice će prodrijeti u kožu i potaknuti stvaranje kolagena.Nakon tretmana nanosi se dermokozmetika kako bi se dodatno nahranila i smirila koža.Za najbolje rezultate, potrebno je ponoviti tretman svakih 2 do 4 tjedna, a najviše 10 puta, ovisno o potrebama i željenom rezultatu.Čišćenje lica nedvojbeno je najvažniji dio vaše osnovne rutine u njezi lica, a DERMAPEN tretman mikroiglicama jedan je od tretmana s kojim možete vašu kožu održavati čistom i regeneriranom.

Oporavak

Nakon tretmana lice će biti crveno i upaljeno, a koža će na dodir biti toplija nego obično. Ovo je normalna reakcije kože i u roku od 1 – 2 sata stanje bi se trebalo ublažiti, a nakon 24 sata posve normalizirati.

Na što treba paziti?

Preporuka je izbjegavati sunce i solarij 10 dana nakon što se napravi Dermapen tretman mikroiglicama. Nakon toga obavezno svakodnevno nanosite kremu sa zaštitnim faktorom. 48 – 72 sata nakon tretmana možete početi koristiti svoje uobičajene proizvode za njegu kože, a tonike na bazi alkohola izbjegavajte 10 – 14 dana nakon tretmana. Također, izbjegavajte proizvode koji sadrže salicilnu kiselinu, glikolnu kiselinu i TCA kiselinu. Ako imate otvorene rane, tretman se ne može primijeniti. Također, ne preporučujemo tretirati netom operirana, ozlijeđena ili opečena područja. Dermapen koristi sterilne jednokratne mikroiglice kako bi se omogućila najsigurnija njega te tako izbjegle bakterijske, gljivične i ostale infekcije.