Dijamantna mikrodermoabrazija

Nova metoda mikrodermoabrazije je dijamantna mikrodermoabrazija, koja za razliku od prethodne generacije aparata baziranih na kristalima (najčešće aluminij-oksida) koristi prave čestice dijamanta postavljene pod različitim kutovima i gradirane prema veličini dijamantnih čestica. Ovisno o problemu koji želimo tretirati, ali i cilju koji želimo postići (uklanjanje bora, hiperpigmentacija ožiljka ili pomlađivanja kože) i stanju same kože, biraju se različiti dijamantni nastavci najprikladniji za određeni problem. Tijekom tretmana „stari” sloj kože otklanja se vakuumom, koji istodobno stimulira fibroblaste na proizvodnju elastina i kolagena.

Nakon što se napravi mikrodermoabrazija, u kožu se ciljano unose supstancije koje su u deficitu (npr. ampule kolagena, liposoma, hijaluronske kiseline, različitih vitamina i minerala, itd…), a sve u cilju rješavanja određenoga kožnog problema. 
Prednost dijamantne mikrodermoabrazije nad prethodnim generacijama aparata je ta što ni klijent niti terapeut nisu izloženi prašini kristala, čime se izbjegava iritacija dišnog sustava i kože, kao i mogućnost razvoja bilo kakve upale.

Kontraindikacije za primjenu mikrodermoabrazije:

Ublažavanje ožiljaka

Dijamantnom mikrodermoabrazijom mogu se znatno umanjiti duboki ožiljci i dubina samih pora te omogućiti ubrzano stvaranje novih stanica i regeneracija oštećenog tkiva.

Smanjivanje pora

Odstranjenjem orožnjeloga površinskog sloja, koža se pročišćava jer se pore dubinski čiste od nakupljenog sebuma i nečistoća (miteseri, komedoni).

Pročišćavanje tena

Zbog bolje prokrvljenosti uspostavlja se optimalan dotok hrane i kisika te odvod limfe, što umanjuje mogućnost stvaranja novih akni.  Naravno, da bi  ovaj tretman bio cjelovit, nadopunjuje se specijalnim ampulama za regeneraciju kože.

Uklanjanje hiperpigmentacije

Ovom metodom mogu se ukloniti sunčane pjege, staračke pjege, hiperpigmentacije kao posljedica akni i sve ostale hiperpigmentacije uzrokovane nekim drugim zdravstvenim poremećajem. I hormonski uvjetovane hiperpigmentacije mogu se tretirati i uspješno riješiti, ali uz obveznu liječničku terapiju kako bi se uklonio uzrok nastanka problema. Područja hiperpigmentacije tretiraju se dijamantnom mikrodermoabrazijom, tako da se jačina dijamantnog nastavka postupno pojačava. Za vrijeme tretmana obvezno je korištenje kreme s visokim zaštitinim (SPF) faktorom i kreme za izbjeljivanje za kućnu njegu.