U našoj ponudi imamo depilaciju voskom i šećernom pastom

Depilacija voskom

Depliranje voskom namijenjeno je svim uzrastima, iako se preporučuje s tretmanima započeti u mlađoj dobi, kada su dlačice nježnije i manje bolne za uklanjanje. Depilacija voskom je bolja jer uklanja dlačicu s korijenom. Kada brijete, odrežete samo vidljivi dio dlake, pa već nakon par sati možete vidjeti kako opet počinje rasti. Depliranje voskom zato je dugotrajnije i nakon nekog vremena dlačice se prorijede. Ako brinete zbog boli, sat vremena prije tretmana popijte tabletu protiv bolova. Također, dan prije napravite piling te na dan depilacije nemojte nanositi losion ili kremu na tijelo. Ako radite depilaciju pazuha, nanesite dezodorans bez antiperspiranta jer će se dlačice lakše ukloniti.

Pripreme za depilaciju

Dan prije napravite piling te na dan depilacije nemojte nanositi losion ili kremu na tijelo. Ako radite depilaciju pazuha, nanesite dezodorans bez antiperspiranta jer će se dlačice lakše ukloniti

Koliko često depilirati?

Ako ste se nedavno obrijali, pričekajte pet dana. Ovisno o tome koliko vam brzo rastu dlačice, trebali biste pričekati barem tri do četiri tjedna između dvije depilacije voskom.

Što očekivati?

Kozmetičarka će vam prvo očistiti i dezinficirati područje. Nakon toga će nanijeti vosak i uklanjati dlačice na manjim dijelovima. Dvije su vrste voska. Mekani se uklanja s papirnatim trakama, dok se tvrdi uklanja bez njih. Općenito, tvrdi služi za uklanjaje na bikini zoni, pazuhu ili licu. Mekani je za veća područja poput nogu ili podlaktice. Nakon depilacije, ukloni se sav višak voska i nanese krema.

Nakon depilacije

Iako bol prestaje čim je depiliranje gotovo, područje može ostati osjeljivo, zbog čega ne biste trebali koristiti pilinge 48 sati poslije i ne izlagati se direktnom suncu sljedeća 24 sata. Za crvenilo ili natečenost, nanesite umirujuće sredstvo poput aloe vere

Održavanje

Kada se koža potpuno smiri, napravite piling kako biste uklonili mrtve stanice i spriječili urastanje dlačica. Ako se urasla dlačica ipak pojavi – nemojte je stiskati!

Bikini zona

Postoji posebna zabrinutost zbog depiliranja bikini zone, no ona se ne razlikuje puno od ostatka tijela. Bikini se odnosi na uklanjanje dlačica sa strane, dok je brazilski način uklanjanje dlačica s kompletnog intimnog područja.

Depilacija Perron Rigot voskom

Perron Rigot nudi kompletan asortiman za sve namijene i potrebe. Formulacije voskova su vrhunske , pa je sama depilacija manje bolna i primjerena za najosjetljivije kože i za kože s kapilarama, usporava se i smanjuje rast dlake, koža je manje nadražena i svileno glatka.

Cashmere vosak je biserno ljubičaste boje, s divnim mirisom pudera. Lagano masne, kremaste teksture uz koju možete postići učinkovito uklanjanje dlačica na osjetljivoj koži.

Vrlo elastična tekstura omogućava lagano i jednostavno nanošenje

Iznimno tanke, nelomljive trakice

Posebno pogodan za bikini zonu i veća područja depilacije

Za sva područja i sve tipove dlačica.

Depilacija šećernom pastom

Depilacija šećernom pastom je jedna od najstarijih metoda uklanjanja neželjenih dlačica, ujedno se smatra najučinkovitijom i najbezbolnijom metodom depilacije. 100 posto  je prirodna, antibakterijska, bez mirisa, boje i dodanih konzervansa. Prirodni sastojci, šećer, med i limun te hladan način upotrebe idealni su za osobe osjetljive kože kao što trudnice, osobe sa proširenim venama, ispucanim kapilarama, kao i kod kože sa ekcemima i psorijazom. Koristimo ju na svim područjima zahvaćenim neželjenim dlačicama, za sve tipove kože i kod svih tipova dlaka.

U čemu je specifičnost šećerne paste?

Kako je šećerna pasta dobivena od mješavine glukoze, fruktoze i saharoze, sastoji se od vrlo malih molekula pa za razliku od običnog voska prodire u kožu. Na taj način, osim što dlaku izvlači iz korijena i ne kida je, pospješuje zatvaranje folikule čime je daljnji rast dlake otežan. Upravo zbog toga dlačice rastu sve sporije i sporije. Šećerna pasta ne izaziva alergijske reakcije i posve je prirodna. Pasta je prikladna za sva stanja kože i različite tipove dlačica, nema kemikalija, mirisa ni boja.

Koje su prednosti depilacije šećernom pastom?

Iako depilacija traje nešto duže od obične depilacije voskom postupak je manje bolan a rezultati depiliranja traju duže. S vremenom dlačice postaju mekše i rijeđe, upravo zbog djelovanja mješavine prirodnih šećera i postepenog zatvaranja folikule u dubljem sloju kože. Depilacija je također higijenska jer je materijal namijenjen samo za jednu osobu.

Kako se izvodi?

Na kožu očišćenu posebnim losionom nanosi se, rukom ili posebnom gumiranom rastezljivom trakom, šećerni gel i to u smjeru suprotnom od rasta dlačica. Dlačice se uklanjaju u  istom smjeru u kojem rastu.

Po čemu je drugačija od običnog voska?

Smjer nanošenja i smjer čupanja dlačica pastom drugačiji su nego kod depiliranja običnim voskom, te upravo zbog toga nema urastanja dlačica pod kožu.

Koliko je često potrebno ići na depilaciju?

Idealno bi bilo depilirati dlačice šećernom pastom svaka dva do tri tjedna sve dok dlačice ne oslabe.