Trajno uklanjanje dlačica IPL tehnologijom

svjetlosna terapija koja se osim za uklanjanje dlačica, koristi i u dermatološke svrhe

Uklanjanje dlačica pomoću svjetlosti funkcionira na način da uređaj emitira valnu duljinu koja djeluje na pigment. Pigment u dlaci apsorbira svjetlost, a ona se zatim pretvara u toplinu i ubija stanice koje su zaslužne za rast dlake. Kako bi IPL metoda epilacije funkcionirala, dlake moraju biti “žive” jer svjetlost ubija samo žive stanice. 

Iz razloga što dlačice mogu ostati na koži i do mjesec dana nakon što su odumrle, IPL epilacijom ne možemo u jednom tretmanu uhvatiti sve dlačice. Tretmane se zato ponavlja i do 12 mjeseci kako bismo ubili sve dlačice i spriječili njihov daljnji rast.

Koristimo profesionalan visokokvalitetan Yperion IPL uređaj za trajno uklanjanje dlačica

Koliko je tretmana potrebno?

Sve dlake u tijelu nisu u istoj fazi rasta. Korijen možemo trajno uništiti samo u prvoj fazi rasta, te je zato tretman potrebno ponavljati više puta. U većini slučajeva bit će dovoljno 5 do 10 tretmana.Veliki dio dlaka nestane trajno već poslije nekoliko tretmana. Do idućeg tretmana mora proći 4 do 6 tjedana kako bi korijen dlaka koje nismo uništili postao ponovno aktivan.

Koliko traje jedan tretman?

Duljina tretmana ovisi o gustoći dlaka i površini na koju djelujemo – od nekoliko minuta za tretman nadusnice do tri sata za tretman cijelih nogu.

Kako se pripremiti za tretman?

Prije samog tretmana te tokom cijelog ciklusa tretmana KOŽA SE NESMIJE IZLAGATI SUNCU NITI SOLARIJU, jer što je koža tamnija rezultat će biti slabiji. Dva dana prije tretmana potrebno je žiletom obrijati problematična mjesta. Ukoliko ste dlake prethodno odstranili voskom ili kožu izlagali suncu treba sačekati oko jedan mjesec da dlake ponovo izrastu i koža posvijetli da bi mogli pristupiti tretmanu.

Mogu li svi na tretman?

Crna ili jako tamna koža ne može se tretirati. Zbog tamnog pigmenta IPL puls bi zagrijao i kožu te bi tako došlo do opeklina. Terapeut će eventualnim probnim tretmanom odrediti da li je koža pretamna. Osobe sa svijetlijom bojom dlaka slabije reagiraju na tretman, dok bijele dlake nije moguće tretirati

Boli li?

Kod većine osoba tretman izaziva blago peckanje na koje se brzo naviknu. Bol nadalje ovisi o tome gdje vršimo treman, kojom snagom, koliko je tamna koža i koliko su tamne i guste dlake na koje se djeluje.

Što se događa poslije tretmana?

Može doći do blagog crvenila kože. Nakon tretmana preporuča se kožu mazati sa Aloe Vera gelom. U rijetkim slučajevima mogu se pojaviti manje otekline ili mali plikovi koji nestaju nakon nekoliko dana. Plikove ne treba uklanjati jer može doći do upale odn. ožiljka. Ponekad dolazi do lagane promjene pigmenta, a naročito ako ste prethodno kožu izlagali suncu.