logo

Brojač posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas24
mod_vvisit_counterOvaj mjesec24
mod_vvisit_counterProšli mjesec2644
mod_vvisit_counterUkupno230436

Online 2

Naslovnica Depilacija voskom i šećerom

 

Depilacija šećernom pastom Pandhy's

Najnovije metode depilacije šećernom pastom Pandh's dobile su prestižnu nagradu za inovacije H. Pierantoni na sajmu kozmetike 2006. godine u Parizu. Riječ je o suvremenoj verziji Kleopatrina zlata, metode koja se primjenivala još u drevnom Egiptu.

 

U čemu je specifičnost šećerne paste Pandhy's?

Kako je šećerna pasta dobivena od mješavine glukoze, fruktoze i saharoze, sastoji se od vrlo malih molekula pa za razliku od običnog voska prodire u kožu. Na taj način, osim što dlaku izvlači iz korijena i ne kida je, pospješuje zatvaranje folikule čime je daljnji rast dlake otežan. Upravo zbog toga dlačice rastu sve sporije i sporije. Šećerna pasta ne izaziva alergijske reakcije i posve je prirodna. Pasta je prikladna za sva stanja kože i različite tipove dlačica, nema kemikalija, mirisa ni boja.

 

Koje su prednosti depilacije šećernom pastom?

Iako depilacija traje nešto duže od obične depilacije voskom postupak je manje bolan a rezultati depiliranja traju duže. S vremenom dlačice postaju mekše i rijeđe, upravo zbog djelovanja mješavine prirodnih šećera i postepenog zatvaranja folikule u dubljem sloju kože. Depilacija je također higijenska jer je materijal namijenjen samo za jednu osobu.

 

Kako se izvodi?

Na kožu očišćenu posebnim losionom nanosi se, rukom ili posebnom gumiranom rastezljivom trakom, šećerni gel i to u smjeru suprotnom od rasta dlačica. Dlačice se uklanjaju u  istom smjeru u kojem rastu.

 

Po čemu je drugačija od običnog voska?

Smjer nanošenja i smjer čupanja dlačica pastom drugačiji su nego kod depiliranja običnim voskom, te upravo zbog toga nema urastanja dlačica pod kožu.

 

Koliko je često potrebno ići na depilaciju?

Idealno bi bilo depilirati dlačice šećernom pastom svaka dva do tri tjedna sve dok dlačice ne oslabe.

 

 

 


 


Designed by Aurum